İstanbul

Karagöz Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe Zümresinde

karagoz-turkce-zumresinde

      Karagöz Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe Zümresinde duyunca biz de çok mutlu olduk.

Bu ince düşüncelerinden dolayı Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe zümresini ve  yoğun gayret gösteren zümre başkanını kutluyoruz. Aslında yabancılık çekmememiz gereken bir konu. Karagözle Türkçe’mizi bir birinden ayırmak zaten olmaz.

Milli eğitimin müfredatında da geçmektedir. Geleneksel Türk Tiyatrosu üç bölüme ayrılır. Meddah, Karagöz Hacivat, Orta oyunu olmak üzere üç bölümde ele alınmıştır.

Köy seyirlik oyunlar da burada bir bakıma bulunmalıdır. fakat milli eğitim müfredatında yer verilmemiştir.

Karagöz oyununun bu kadar yakınımız da olması bir tesadüf değil tabi ki. bir kültür taşıyıcısı bir miras Karagöz. geçmişten geleceğe körü adeta. Biz de geçmişten geleceğe köprü olabilmek maksadıyla davete icabet ettik.

Karagöz oyunları bizim için her zaman anlamlı olmuştur. Fakat bu gösteri özel bir yere sahip orta okul öğrencilerine Türkçe dersi kapsamında bu gösteriyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Tabi burada öğretmenlerimize bir teşekkür borçluyuz. Okula geldiğimizde bizi güler yüzle karşıladıkları için. sahneye geçtik ve hazırlıklara başladık. Çok güzel bir sahne de hazırlık yapıyorduk belli ki oyunca güzel olacaktı. Oyun saati geldi ve öğrencileri sahneye aldık. Hacivat Karagöz’ün tarihinden kısaca bahsettik.

Karagöz ve Türkçe yan yana geldiğinde tarihinden de bahsetmemek olmazdı. Salonda çok güzel bir enerji oluşmuştu. Artık başlamanın zamanı geldi.

Oyun Vakti Geldi;

Karagöz Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe Zümresinde Tefler çalındı nareke üflendi ve oyunumuz başladı. Karagöz salonu kahkahaya boğdu. Oyunumuzun içeriği tam da bugün olması gerektiği gibi Türkçeden bahsetti. kompozisyonlar, şiirler, hikayeler, mektuplar, şarkılar birbirinden güzel konular işlendi. Oyunumuz bittiğinde salondaki öğrenciler çok mutluydu. Biz de onlara söz vermiştik.

Oyun sonun da aralarından bazı öğrencilere Karagöz oynatma şansı verecektik. salondaki öğrencilerin arasından birkaç öğrenci aldık. Karagöz oyununun perde arkasını görme oyunu tecrübe etme şansı yakaladılar. Oyun öncesi karagöz hakkında bilgi aldılar.

Oyunu seyrettiler ve oyun sonun da perdede yaşayarak deneyimleme şansı buldular.  Karagöz artık Türkçe zümrelerinde de Türkçe dersine uygun oyun içeriğiyle görebilirsiniz.

 

 

 

Bir yanıt yazın

Bilgi Al
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim?
Call Now Button