İstanbul

Hacivat Karagöz tiyatro gösterisi ile eğlence, heyecan ve kahkaha dolu anlara kapı aralamak mı istiyorsunuz? O halde sizi bekleyen birbirinden özel fırsatların neler olduğuna daha yakından bir göz atmanın tam zamanı!

Kültürel zenginliklerimizin başında gelen Hacivat ve Karagöz, eğlenceli ve kahkaha dolu dakikalar için sahnelenen bir tiyatro gösterisine benzetilebilir. Tam anlamıyla bir tiyatro özelliği göstermese de sahnede gerçekleşmesi, kostümlerle kusursuz bir oyunun ortaya konması ve seyirciye yönelik izlenesi bir sonucun ortaya çıkarılması hayli değerlidir. Bu çerçevede Hacivat ve Karagöz gösterisi oldukça özeldir. Peki, Hacivat ve Karagöz’ü bir tiyatro gösterisinden ayırt eden özellikleri nelerdir?

Karagöz ve Hacivat gösterisi belli bir metin üzerinden oynanan oyun değildir. Amaç güldürmek ve eğlendirmek olsa da insanların bu duygularını ön plana çıkarmada şakalar ve komik söylemlere başvurulur. Bu sözler bazen doğaçlama bazen de önceden hazırlanmış bir çalışmanın sonucudur. Gösteri esnasında zaman zaman fiziki şakaların da yapılması Hacivat ve Karagöz tiyatro gösterisi konusundaki farklılıkları ortaya çıkarır.

Hacivat Karagöz Tiyatro Gösterisi Kaç Bölümden Oluşur?

Türk kültürü için eşsiz bir zenginlik olarak kabul edilen Hacivat ve Karagöz ile alakalı en özel hususlardan bir tanesi de tiyatro gösterisinin bölümleri ve süresidir. Çünkü bu harika organizasyonun parçası olmak isteyen hemen herkes süre ve bölümler konusunda merakını gidermek ister. Bu durumda detaylar şu şekildedir.

Hacivat ve Karagöz gösterisi 4 temel bölümden oluşmaktadır. Gölge Oyunu ile benzer özellikler gösteren bu gösteride Mukaddime adı verilen Giriş kısmında sahneye ilk çıkan Hacivat’tır. Hacivat sahneye çıkıp kısa bir konuşma yaptıktan sonra ona Karagöz de katılır. Sonrasındaki kısa bir söyleşme neticesinde Giriş kısmı sona erer.

Gösterinin asıl kısmıysa Muhavere yani atışma bölümüdür. Karagöz ve Hacivat arasında geçen konuşmalar çerçevesinde şakalar ve kahkahalar havada uçuşur. Gösteri ekibimiz, sizleri güldürürken işini ciddiyetle yapıyor olmayı da hissettirmektedir. Burada geçen konuşmaların bazen komik bazen de düşündürücü olduğunu ifade etmek gerekir.

Üçüncü kısım olan Fasıl bölümünde oyuna yeni karakterler katılır. Burada geçen konuşma ve söyleşmeler bambaşka bir konunun işlenmesidir aslında. Bu nedenle de Fasıl bölümünü diğer bölümlerden ayrı tutmak gerekmektedir. Sahnelenen oyunun temel fikrini yansıtan Fasıl sonrasında Bitiş kısmı sahnelenir.

Hacivat Karagöz Gösterisi Ne Kadar Sürer?

Hacivat Karagöz gösterisi, insanların eğlenmesi konusunda en ideal seçeneklerden bir tanesi olurken organizasyonların da vazgeçilmezidir. Bu nedenle de bir eğlence düzenlenmek istiyorsa öncelikle kısımların titizlikle incelenmesi ve sonrasında da gösterinin süresi konusunda değerlendirmelerin yapılması gerekmektedir.

Siz de bir Hacivat Karagöz tiyatro organizasyonu düzenlemek istediğinizde gösterinin yaklaşık 45 dakika sürdüğünü bilerek hareket edebilirsiniz. Organizasyonunuzun en özel noktalarından bir tanesi olacak Hacivat ve Karagöz gösterisi sayesinde eğlenceyi ön plana çıkaracak bir deneyime kapı aralayabilirsiniz.

Hacivat ve Karagöz Ekibi ile Gösteri Planlaması

Hacivat ve Karagöz ekibi ile size özel bir organizasyon planlamak istiyorsanız öncelikli olarak hangi şehirde olduğunuzu bildirmelisiniz. Çünkü gösteri ekibimiz sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de gösterilere katılmaktadır. Özel eğlence planlaması ve kaliteli bir çözüm için ekibimizden bilgi alarak hareket etmek sizin adınıza çok daha ideal olacaktır.

Siz de bir Hacivat ve Karagöz gösterisi düzenlemek istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

Bilgi Al
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim?
Call Now Button